Wat is marine fytoplankton en waar is het goed voor?

Plankton is een verzamelnaam voor organismen die zich zwevend door de wereldwijde zeeën verplaatsen. Ze zijn afhankelijk van de stroming en zijn verantwoordelijk voor minimaal 70% van de zuurstof op aarde. Fytoplankton is de basis van dit alles, want zonder deze voedselbron zou er geen vis in de zee leven. Het is een essentiële bron van voeding, die wordt genuttigd door vissen, kreeftjes en andere zeedieren.

Maar Marine Fytoplankton is ook een waardevolle toevoeging aan het voedingspatroon van de mens. Net als Chlorella en Spirulina kun je deze alg scharen onder de Superfoods, alleen groeit deze in zoutwater in plaats van zoet. Er zijn maar liefst 40.000 verschillende soorten marine fytoplankton (ook wel phytoplankton), die gezamenlijk een kwart van alle planten wereldwijd vertegenwoordigen.

Voedingswaarde van deze zoutwateralgen

De geroemde zoutwateralg bevat onder andere aminozuren, enzymen, vitaminen, mineralen, chlorofyl en sporenelementen. Daarbij krijg je met slechts een paar gram Marine Fytoplankton per dag de aanbevolen hoeveelheid Omega-3 EPA binnen. Kortom, een verbluffende voedingswaarde! De allerbeste in deze categorie is de nannochloropsis gaditana. Een complete upgrade in no-time voor je cellen en neurotransmitters.

100% opneembaar door het menselijk lichaam

Niet alleen visjes, kreeftjes en zelfs de blauwe vinvis gaat goed op dit micro-algje, want ook jouw lichaam neemt de volle 100% van de stof op. Marine fytoplankton bevat nucleotiden, waardoor het lichaam de voedingsstof niet apart hoeft om te zetten in eiwitten, vetten en glucose. Je krijgt direct energie zonder dat je lichaam er iets voor hoeft in te leveren. Geen afvalstoffen, extra energie en dat zonder de alle nadelen van middelen als koffie, energiedrankjes en andere stimulansen.

Wil jij op een gezonde manier ontgiften, je spijsvertering én je immuunsysteem versterken? En nog vele andere voordelen genieten?

Bestel dan direct jouw dosis met deze onovertroffen superfood!

Affiliate links Groen Gezond Geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *