Snel van je zware hoofdpijn af door gember

Migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, aangezichtspijnen of chronische hoofdpijn. Ruim 1 op de 5 volwassenen heeft minimaal één dag in de week last van hoofdpijn. Dit pijntje is een veelvoorkomende gezondheidsklacht, want wie heeft er nou niet eens in zijn of haar leven te maken gehad met een stevige ‘koppijn’? Zie jezelf niet als aansteller, maar neem je klachten serieus. Slik ook niet continu pijnstillers, zoals paracetamol, want ook dit kan de oorzaak zijn van je aanhoudende klachten. Bij serieuze klachten doe je er verstandig aan een arts te raadplegen, maar wil je meer informatie? Ga eens op onderzoek uit in de wereld van kruiden en specerijen, want een simpel middel zoals gember, zou je al van je klachten kunnen afhelpen!

  • 3 miljoen Nederlands lijden aan migraine;
  • per dag maken ruim 70.000 mensen een migraineaanval mee;
  • 200.000 kinderen onder de 16 in ons land heeft migraine;
  • zo’n 10.000 mensen hebben te kampen met clusterhoofdpijn;
  • 500.000 mensen hebben de helft van de maand klachten;
  • door cafeïne en pijnstillers krijgen wel 320.000 mensen hoofdpijn;
  • enkele honderdduizenden vrouwen hebben last van hormonale hoofdpijnen;
  • spanningshoofdpijn is een veelgehoorde klacht.

Helpt gember tegen hoofdpijn?

Door het regelmatig slikken van pijnstillers – vaak al voordat de hoofdpijn überhaupt begint – krijg je al snel teveel binnen. De enige oplossing is direct stoppen met de pijnstillers en het even twee weken de tijd geven. Het moet uit je systeem raken, zodat je hoofdpijn niet onnodig chronisch wordt. Heb je een chronische aandoening of is de oorzaak door je arts vastgesteld volg dan uiteraard het advies van je arts. Zo niet? Verken dan eens op je gemakje de wereld van natuurlijke pijnmedicatie, zoals kruiden en specerijen. Ik wil het vandaag even met je over gember hebben. Dit is een specerij, afkomstig uit tropische gebieden, wat in de Nederlandse keuken enkel in baksels wordt gebruikt. Gember wordt in het Oosten al eeuwen ingezet tegen neurologische aandoeningen. Het middel heeft invloed op het zenuwstelsel, waardoor de klachten van aandoeningen zoals epilepsie, migraine, hoofdpijn en misselijkheid kunnen worden afgezwakt of zelfs verdwijnen.

In een grootschalig onderzoek werden mensen met chronische zware hoofdpijnen, zoals migraine, aanbevolen een medicijn te gebruiken: GelStat Migraine. Dit middel is gemaakt van gember en moederkruid en kent nauwelijks bijwerkingen. Aan het begin van een migraineaanval namen de testpersonen de medicatie in en 50% van de personen was twee uur later pijnvrij!

Hoe kan ik zelf mijn hoofdpijn laten verdwijnen?

Gebruik dagelijks gember! De smaak is eventjes wennen, maar als het eenmaal in je systeem zit kun je het niet meer wegdenken. Gember heeft, naast de behandeling van hoofdpijn, nog vele andere gezondheidsvoordelen waar we later zeker op terug zullen komen. Gebruik onze gemberthee regelmatig, zelfs dagelijks, om zonder pijnstillers de hoofdpijn vaarwel te zeggen! Gebruik per kopje 1-2 theelepels met gemberthee, giet er kokend water overheen en laat het zo’n 8 minuten trekken. Enjoy en voel de pijn in je hoofd wegebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *