Het opstellen van een suppletieprogramma

In onze vorige blog hebben we je alles verteld over de voordelen van een uitgebalanceerd voedingspatroon en supplementen. Vandaag gaan we dieper in op het opstellen van een suppletieprogramma. Voedingssuppletie kan optimaal ingezet worden door het gebruik van een individueel programma. Het is belangrijk dat je niet klakkeloos de supplementen van je moeder uit de kast graait, want dit kan voor jou wel helemaal niets doen.

Je begint met het bepalen van de dosis voor de afzonderlijke nutriënten. Welke supplementen heb je nodig, van welk merk en wat is de dosering die je nodig hebt? Deze keuzes zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • de leeftijd: is het voor een kind of een volwassene;
  • bijzondere omstandigheden, zoals zwangerschap;
  • de kwaliteit van de basisvoeding van de desbetreffende persoon.

Het streven moet altijd een optimale, gezonde basisvoeding zijn, maar dit is niet altijd haalbaar. Schiet de basisvoeding ergens in tekort? Dan dient hier rekening mee gehouden te worden bij het suppletieprogramma.

Voedingssupplementen: speciaal voor jou!

Wij vinden dat het belangrijk is om het probleem bij de kern aan te pakken. Supplementen voor alle nutriënten slikken en ondertussen dagelijks naar de snackbar rijden is geen oplossing. Als je de mogelijkheid hebt zouden wij je aanraden om te beginnen met een goed basisvoedingspatroon en vervolgens te gaan concentreren op de supplementen. Dit kan best tegelijkertijd. Persoonlijke situatie en leefstijl zorgen voor een bepaalde behoefte aan micro-nutriënten. Denk aan:

  • overmatige blootstelling aan luchtverontreiniging;
  • onderhevig zijn aan veel stress;
  • regelmatige zware inspanning;
  • ongezonde gewoonten, zoals roken;
  • overmatige alcoholinname;
  • gebruik van drugs.

Wat betreft de slechte gewoontes: zoek hulp en stop ermee. Dat is echt stap één naar een beter leven! Door tijdens het afkicken gebruik te maken van een suppletieprogramma zal je kans op succes worden vergroot, doordat je lichaam de juiste voedingsstoffen krijgt.

Verschillende supplementen

Je preparaten kun je online kopen, maar ook in de drogisterij of bij de apotheek. Je hebt ze in verschillende soorten en maten: capsules of tabletten die worden ingenomen met water, kauwtabletten, druppels en oplosbare poeders. Een begin is vrijwel altijd een kwalitatief multi-preparaat plus extra vitamine C, waaraan naar behoefte nog iets kan worden toegevoegd.

Heb je een ernstige ziekte die je wilt behandelen met preparaten? Breng dan een bezoekje aan een orthomoleculair arts of therapeut, want hier kunnen wij je niet bij verder helpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *