Een stralende huid dankzij deze supplementen

Je kunt smeren tot je een ons weegt, hopen dat je de goede genen van je aanverwanten ook hebt meekregen en een aantal life changing beslissingen nemen. Stoppen met roken, gezonde gewoonten aanleren en ga zo maar door. Maar wat als het geheim van een stralende huid ligt in je vitaminegebruik?

In de eerste instantie doe je er verstandig aan, en dit is niet alleen voor je uiterlijk vertoon, om absolute tekorten te voorkomen. Tekorten zorgen voor allerlei nare kwalen met uiteindelijk een zeer hoge kans op levensbedreigende, degeneratieve aandoeningen. Maar, welke supplementen kun je nemen voor een stralende huid?

Deze supplementen maken jou jaren jonger

  1. Vitamine K2
  2. Zink
  3. Vitamine C
  4. Vitamine E
  5. Silicium

Nog niet zo heel lang geleden werd er wetenschappelijk aangekondigd dat vitamine K2 verjongende eigenschappen heeft. Deze verjonging doet zijn werk op twee gebieden, namelijk de kalkhuishouding in balans brengen en de elasticiteit van de bloedvaten verbeteren. De kalkhuishouding is relevant voor de stralende huid, want het gaat verkalking van elastinevezels tegen.

Naast een aantal vitamines is ook het mineraal Zink een belangrijke speler in de skin game. Je immuunsysteem versterkt door dit supplement, waardoor je minder snel ziek wordt. Ook stimuleert het de aanmaak van nieuwe cellen, waardoor je huid een prachtig, glanzend toplaagje krijgt.

Vitamine C heb je vast en zeker veel over gehoord. Dit bekende pilletje slikken veel mensen om minder moe te zijn, het effect van stress te verminderen en om de kans op griep in het najaar te voorkomen. Well, little do they know dat het voor veel meer dingen goed is. Het stimuleert de ontgifting van je lichaam en de aanmaak van collageen. Collageen geeft stevigheid aan de huid, waardoor je strakker in je vel komt te zitten. Wie wil dat nou niet?

Om even te blijven hangen in vitaminesferen: vitamine E is onmisbaar. Een ware duizendpoot, die ervoor zorgt dat het verouderingsproces in je lichaam wordt geremd. Mensen met een droge huid zijn wellicht bekend met dit supplement, want het werkt vochtinbrengend en gaat de schadelijke invloed van zonlicht tegen.

De laatste in het rijtje is Silicium. Velen kennen het woord niet eens, laat staan de werking. Silicium is een mineraal, die de celvernieuwing verbetert. Het stofje werkt samen met Collageen. Als team zorgen ze ervoor dat je huid soepel blijft en rimpels worden voorkomen.

1 reactie op “Een stralende huid dankzij deze supplementen”

  1. Pingback: Zo maak jij jouw lichaam jaren jonger! ⋆ Groen Gezond Geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *