De gezondheid- en wellness trends van 2019

Afgelopen jaar stond al in het teken van natuurlijke voeding, gas terugnemen en alternatieve geneeswijzen. Trekken we deze trends door in 2019, of is het tijd voor nieuwe gewoonten? Hier mijn lijstje met de gezondheid- en wellness trends die ik zie aankomen:

  1. Waar deze ontwikkeling voorgaande jaren zeker werd ingezet, neemt deze dit jaar serieuzere vormen aan: kwalitatief goed slapen. Het gaat niet langer om het aantal uren dat je slaapt, maar vooral om de kwaliteit van deze slaap. Slaap is een ingewikkeld proces. Je kunt jouw slaapcyclus verbeteren door minder op schermpjes te kijken, je slaapkamer van een upgrade te voorzien, je hormoonspiegel te optimaliseren en te mediteren voor het slapengaan. En dit is nog maar het begin 😉
  2. Ayurveda wint aan naamsbekendheid in West-Europa, maar dit jaar gaat zeker een sleutelrol spelen. Verdiep je in intuïtief eten, neem jouw lifestyle onder de loep en bezoek een Ayurveda practitioner
  3. Naast al het bewust leven, meer plantaardig voedsel en gut feelings, is er ook plaats voor de keiharde businesstalks: money is on the table! Vooraanstaande girlbosses verkondigen het al langer, maar nu is het menens: over geld praten zorgt voor empowerment!
  4. Fytoplankton. Aan de groene smoothies en healthy breakfasts komt nog lang geen einde (hopelijk nooit!), maar de belangrijkste plant ter wereld, aldus NASA, gaat je gouden bergen brengen. Een krachtige superfood, waar ik een apart blog aan ga wijden.
  5. Kristallen! Een van mijn favoriete sites op dit gebied is Rock your world. Prachtige producten, die ervoor zorgen dat jij helemaal in balans komt. Welk product zou jij willen proberen?
  6. >> Wat gaat volgens jou dit lijstje compleet maken?
Affiliate links Groen Gezond Geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *